Aurinkokuninkaan oikut

Aurinkokuninkaan oikut, kuva Jaakko Paarvala

Nyt on luvassa hersyvä esitys! Aurinkokuningas rakastaa tunnetusti ylellisyyksiä, mutta on luonteeltaan oikukas ja vaativa. Soppahan siitä syntyy!

Aurinkokuninkaan oikut on dramatisoitu ja vauhdikas esitys. Se kertoo hauskoja, eriskummallisia ja mielenkiintoisia tositarinoita 1600-luvulla Ranskaa hallinneen Aurinkokuningas Ludwig XIV:n elämästä Versaillesin hoviin sävelletyn barokkimusiikin säestämänä.

Taiteita ja ylellisyyttä rakastaneen, oikukkaan ja vaativan Aurinkokuninkaan hovissa herää ristiriitoja, jotka heittävät yleisön keskelle hullunkurisia tapahtumia, mutta herättelevät myös pohtimaan kulissien ylläpitämiseen, vallankäyttöön ja yhteiskunnallisen tasa-arvon toteutumiseen liittyviä teemoja.

Esiintyjät:
Anni Elonen, barokkiviulu
Hanna Haapamäki, nokkahuilut ja traverso 
Tatu Ahola, barokkisello
Mikko Ikäheimo, barokkikitara ja luuttu.

Käsikirjoitus ja musiikillinen suunnittelu: Anni Elonen ja Hanna Haapamäki
Ohjaus: Eveliina Heinonen Kesto: n. 40 min
Ikäsuositus: 5-100 vuotta

Aurinkokuninkaan oikut -työryhmän esiintyjillä Anni Elosella, Hanna Haapamäellä, Tatu Aholalla ja Mikko Ikäheimolla on laaja kokemus niin konsertoivina muusikkoina kuin musiikkipedagogian ja yleisötyön ammattilaisina. He ovat olleet yhdessä ja erikseen toteuttamassa vuosien varrella monenlaisia korkealuokkaisia konsertteja ja musiikkikasvatusprojekteja etenkin vanhan musiikin alalla. Kaikki työryhmän esiintyjät toimivat aktiivisesti konsertoivina muusikkoina mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa, Ensemble Nylandiassa, barokkiyhtye Baccanossa ja Espoon barokissa sekä lukuisissa muissa yhtyeissä. Anni Elonen ja Hanna Haapamäki ovat myös perustajajäseniä vanhan musiikin pedagogiaa kehittävässä Collegium ry:ssä.

Salon Lasten Laulukaupunki ry myönsi Eloselle ja Haapamäelle vuonna 2022 Hyvätuuli-palkinnon suomalaisen lastenmusiikin ja musiikkikasvatuksen hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Aurinkokuninkaan oikut -esitykselle myönnettiin lisäksi syksyllä 2022 Lastenmusiikki ry:n valtakunnallisen lastenmusiikkipäivän Jellonagaalan Vuoden lastenmusiikkiteko -palkintoehdokkuus.