Helena Juntunen

Helena Juntunen, kuva Reijo Koirikivi Studio P.S.V.

Helena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Juntusen ammatillisena läpimurtona voidaan pitää Margarethan roolia Gounod’n oopperassa Faust Savonlinnan Oopperajuhlilla 2002.

Viime vuosien roolidebyyttejä maailmalla ovat olleet mm. Mozart-roolit Pamina, Kreivitär ja Donna Elvira, Mimìn rooli Puccinin oopperassa La Bohème, Tatjanan rooli Tšaikovskin Jevgeni Oneginssa, Mariettan rooli Korngoldin oopperassa “Kuollut kaupunki”, Jennyn rooli Kurt Weillin oopperassa ”Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho”, Chrysothemis Elektrassa, Marie Bergin Wozzeckissa sekä Madama Butterflyn, Kata Kabanovan ja Salomen nimiroolit.

Ulkomaisista oopperataloista Juntusta on kuultu mm. Brysselissä, Minnnesotassa, Wienissä, Aix-en-Provencessa, Dresdenissä, Göteborgissa, Montpellierissä, Nizzassa, Malmössä, Strasbourgissa, Hong Kongissa, Genovassa ja Wienissä.

Kaudella 2022–23 Juntunen laulaa mm. Verdin Aidan nimiroolin Savonlinnan Oopperajuhlilla, Alban Bergin Wozzeckin Marien Badische Staatsoperissa ja Franz Schrekerin teosharvinaisuuden Der Schatzgräber Elsin roolin.

Maailman arvostetuimmat konserttiestradit Tokio, Berliini, New York, Pariisi, Amsterdam ja Lontoo ovat tulleet sopraanotähdellemme tutuiksi. Useimmiten viemisinä on Jean Sibeliusta, Perttu Haapasta tai Esa-Pekka Salosta. Juntunen on levyttänyt mm. BIS Recordsille, Hyperionille, Alballe ja Ondinelle.