Minna Leinonen

Minna Leinonen, kuva Ville Hautakangas
Minna Leinonen, kuva Ville Hautakangas

Minna Leinosen (s. 1977) sävellykset saavat innoituksen hänen kohtaamistaan jokapäiväisistä asioista, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä.

Hänen musiikkiaan ovat esittäneet mm. Helsingin kaupunginorkesteri, BBC Philharmonic, Radion Sinfoniaorkesteri, Tampere Filharmonia, ICE ensemble (NY), CHANGEnsemble, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Oulu Sinfonia, Norrbotten NEO, Tapiola Sinfonietta, Zagros, Tampere Raw ja Uusinta Ensemble.

Hän on työskennellyt monissa projekteissa, joissa musiikki kommunikoi mm. tanssin, multimedian, akrobatian, valokuvareportaasin ja dokumentin kanssa, Hänen liikeopperansa Alma! oli Pohjoismaisen musiikkineuvoston palkintoehdokkaana 2022 sekä Teosto-palkinnon ehdokkaana 2022.

Leinonen juontaa Tampere Filharmonian kuukausittaista Faunien iltapäivä -konserttisarjaa ja opettaa sivutoimisesti sävellystä ja säveltämisen pedagogiikkaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja Pirkanmaan musiikkiopistossa. Parhaillaan hän viimeistelee taiteellista jatkotutkintoaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-osastolla. Lisäksi hän kirjoittaa kolumneja musiikista Rondo-lehteen ja on Tampere Biennale -festivaalin uusi taiteellinen johtaja 2024–26. Leinonen työskentelee tällä hetkellä Koneen Säätiön tuella.