Peter Herresthal

Peter Herresthal, kuva Sussie Ahlburg

Viulisti Peter Herresthal tunnetaan loistavana ja inspiroivana nykymusiikin tulkkina, joka on yhtä kotonaan niin konserteissa kuin levytyksissäänkin esittäessään konserttoja mm. Per Nørgårdilta, Arne Nordheimilta, Ørjan Matrelta, Henri Dutilleux’ltä, Thomas Adès’lta, Harrison Birtwistleltä, Olav Anton Thommessenilta, Henrik Hellsteniukselta and Jon Øivind Nessiltä. Herresthal on esiintynyt johtavien orkestereiden ja yhtyeiden kanssa ympäri maailmaa, joista mainittakoon BBC Philharmonic, Orchestre National des Pays de la Loire, the Arctic Philharmonic Sinfonietta, Oslo Philharmonic ja Stavanger Symphony, Oulu Sinfonia, johtajinaan mm. Andrew Manze, Thomas Adès, Martyn Brabbins, Anu Tali ja Sakari Oramo. 

Peter Herresthal on äänittänyt useita CD-levyjä BIS- ja Simax/Aurora-yhtiöille, jotka ovat voittaneet runsaasti palkintoja sekä mm. Gramophone-palkintoehdokkuuden.

Herresthal on tehnyt paljon yhteistyötä Kaija Saariahon kanssa, joista merkittävimpänä Saariahon viulukonserton Graal Théâtre levytys Oslon filharmonikoiden kanssa. V. 2019 julkaistu levy oli arvostelumenestys ja se on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Viimeisimpiä kantaesityksiä ovat olleet Eivind Buenen ja Missy Mazzolin viulukonsertot.

Solistiuransa rinnalla hän toimii Lontoon Royal College of Musicin ja Oslon Musiikkiakatemian professorina. Hänen soittimenaan on GB Guadagnini -viulu, joka on rakennettu Milanossa vuonna 1753.