Timo Alakotila

Timo Alakotila: kuva MarkoMäkinen

Säveltäjä, muusikko Timo Alakotila (1959), on vaikuttanut noin 40 vuoden ajan suomalaisessa musiikkikentässä musiikin eri tyylilajien parissa. Kansanmusiikki erikoisalanaan hän on työskennellyt, soittimenaan piano ja harmoni, muun muassa Maria Kalaniemen, JPP-yhtyeen, Nordik Treen (Ruotsi/Suomi), Karen Tweedin (UK), Tango-orkesteri Unton, T for Threen, Johanna Juholan ja monien muiden kanssa. 

Klassisen musiikin sävellykset ja sovitukset muun muassa Pekka ja Jaakko Kuusistolle, Meta4-kvartetille, Kamus-kvartetille, Eeva Oksalalle, Dalia Stasevskalle ja Jorma Hynniselle ovat saaneet runsaasti kiitosta.

Jazz-musiikin sävellykset ja yhteistyö eri orkestereiden, muun muassa UMO Jazz Orchestran kanssa on ollut merkittävä osa hänen uraansa. 

Alakotila on ollut mukana eri rooleissa yli kahdellasadalla levyllä. 

Vuodesta 2017 Alakotila on toiminut taiteellisena johtajana Kaukas EloFolk-festivaalilla, hän on myös kehittänyt metodin kansanmusiikki-improvisaatioon. 

Alakotilalla on meneillään neljäs viisivuotinen taiteilija-apuraha (Valtion säveltaidetoimikunta) ja hänelle on myönnetty taiteilijaprofessorin arvonimi vuonna 2011.

Linkki kotisivuille: http://timoalakotila.com/fi/