TRY ME GOOD KING – Henrik VIII:n kuningattarien kohtalot

Try Me Good King, kuva Minna Hatinen
Try Me Good King, kuva Minna Hatinen

”Minna Tervamäen, Kati Outisen ja Pia Freundin tähdittämä tuotanto, enemmän kuin osiensa summa.” (Karjalainen, 13.8.2022)

Huippuarvostelut saanut monitaiteellinen esitys, ”joka onnistuu herättämään ajatuksia tärkeistä ja kipeistäkin yhteiskunnallisista kysymyksistä.” (Kaleva, 16.8.2022)

TRY ME GOOD KING on esitys vallasta, rakkaudesta ja naisen asemasta eri aikoina. 1500-luvulla Englantia hallinnut Henrik VIII muistetaan monista vaimoistaan, jotka kokivat kovan kohtalon mielivaltaisen hallitsijan käsissä. Kuningattarien tarinoiden kautta tarkastellaan omaa aikaamme ja kysytään, onko mikään muuttunut.

Henrik VIII:n vaimojen kirjeet ja mestauslavalla lausutut sanat ovat amerikkalaisen Libby Larsenin laulusarjan Try Me, Good King pohjana. Tässä produktiossa dialogia Larsenin teoksen kanssa käyvät Yhdysvaltojen entisen presidentin huomiot naisista, kauneudenhoito- ja hyvinvointisektorin retoriikka sekä renessanssin ja barokin musiikki.

Produktion ensi-ilta oli marraskuussa 2021, ja sitä on esitetty lukuisilla musiikki- ja teatterifestivaaleilla eri puolilla Suomea.

Produktion traileri: https://www.youtube.com/watch?v=WOGLfa1Tpes

TEKSTIT, ESITYSDRAMATURGIA & OHJAUS:

Kati Outinen

KOREOGRAFIA & OHJAUS:

Minna Tervamäki

ESIINTYJÄT:

Pia Freund – sopraano
Kati Outinen – näyttelijä
Minna Tervamäki – tanssija
Pauliina Fred – traverso & nokkahuilu
Louna Hosia – viola da gamba
Petteri Pitko – cembalo

MUSIIKKI:

Libby Larsen, Henrik VIII, William Byrd, Tobias Hume, Jacques-Martin Hotteterre

PUKUSUUNNITTELU:

Minna Tervamäki & Anja Behm

VALOSUUNNITTELU:

Janne Teivainen