Kaustisen kamarimusiikkiviikko jakautuu kamarimusiikkiviikonlopuiksi

Kaustisen kamarimusiikkiyhdistyksen hallitus on päättänyt Kamarimusiikkiviikon aikataulumuutoksista koronapandemian ja rajoitustoimien jatkumista koskevan epävarmuuden vuoksi. Talvisen viikon sijaan kamarimusiikkia kuullaan Kaustisella paikan päällä kahtena viikonloppuna keväällä ja syksyllä. 

Alkuperäisen aikataulun mukaisesti toteutetaan kaksi konserttia suoratoistona. Kaustisen Musiikkilukion konsertti perjantaina 28.1. on myös lukion uudistetun konserttisalin ensikonsertti. Täydellisen muodonmuutoksen kokenut sali on nimetty Kamarimusiikkiviikon perustajan, säveltäjä P. H. Nordgrenin mukaan.

Samoin suoratoistona toteutettavan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin konsertin ohjelma perjantaina 4.2. muuttuu siltä osin, että norjalaisviulisti Peter Herresthalin solistivierailu amerikkalaissäveltäjä Missy Mazzolin teosten tulkitsijana jää pois. Korvaavan ohjelmaosuuden suunnittelu on käynnissä.

Vuoden nuoren taiteilijan, kitaristi Otto Kentalan konsertti toteutetaan torstaina 5.5., Timo Alakotilan sävellyskonsertti perjantaina 6.5. ja perinteinen ilmainen lastenkonsertti alustavasti lauantaina 7.5. Myös koululaiskonsertit siirtyvät loppukevääseen.

Syksylle, viikonloppuun 17.–18.9. siirtyvät Sonja Fräkin ja Maria Puusaaren sekä Kreeta-Maria Kentalan ja Tea Polson duokonsertit sekä Lumo-konsertti, joka koostuu mm. Kaija Saariketun ja Kimmo Hakolan kantaesityksistä sekä laajasta kokonaisuudesta Rebecka Sofia Ahvenniemen teoksia. Syyskuun kamarimusiikkiviikonlopun yhteydessä toteutetaan myös vuoden kuvataiteilija Kaj Lindgårdin näyttely.

Lisätiedot: Lauri Oino, puheenjohtaja, Kaustisen kamarimusiikkiyhdistys