Joanna Hanhikoski

Joanna Hanhikoski, Valotus by Ama Anna-Maria Viksten
Joanna Hanhikoski, Valotus by Ama Anna-Maria Viksten

Viikon nuori taiteilija

Joanna Hanhikoski (s.1998) aloitti sellonsoiton neljän vuoden ikäisenä. Soitin vaihtui tuolloin viulusta selloon, sillä muusikonalkua innosti enemmän sellon möreä ”karhukieli”. Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Lauri Pulakan ohjauksesta tie vei seuraavaksi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, jossa Hanhikoski opiskeli Timo Hanhisen oppilaana. Kandidaattiopintoihin siirtyessä hän opiskeli Tuomas Lehdon luokalla, sekä viimeisteli tutkintonsa professori Martti Rousin ohjauksessa. 

Lukuvuoden 2022–2023 Joanna opiskeli vaihdossa Hochschule für Musik und Theater Münchenissä professori Wen-Sinn Yangin luokalla. Tällä hetkellä maisteriopinnot jatkuvat Sibelius-Akatemiassa Martti Rousin ja Andreas Brantelidin johdolla. Mestarikursseilla häntä ovat lisäksi inspiroineet mm. Frans Helmerson, Steven Isserlis, Maria Kliegel, Torleif Thedéen ja Philippe Muller.

Hanhikoski viihtyy niin soolo-ohjelmiston kuin kamarimusiikin ja orkesterityön parissa. Hän on esiintynyt mm. Turun filharmonisen orkesterin sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Vuoden 2022 Turun sellokilpailussa hänet palkittiin yhtenä finalisteista. Kamarimusisointi on Joannalle erityisen lähellä sydäntä, ja sen merkeissä hän on soittanut mm. Kokkolan syyskamarissa, Aava-kamarimusiikkifestivaalilla ja Tapiola sinfonietan kamarimusiikkisarjassa. Monipuolisena muusikkona hän on tehnyt yhteistyötä myös eri teattereiden kanssa, sekä soittaa kesäisin mielellään katumuusikkonakin kaupungin kaduilla.

Hänen opintojaan ovat ystävällisesti tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Pro Musica-säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.