Kamaramusiikkiviikko tavoitti ennätysyleisön

Tiedote 29.1.2024

Kamarimusiikkitalkoot, kuva Susanna Salokannel
Kamarimusiikkitalkoot, kuva Susanna Salokannel

Kaustisen kamarimusiikkiviikon taiteellisen johtajan, Tiila Kankaan, suunnittelema monipuolinen ja korkeatasoinen ohjelma sisälsi yhdeksän päivän aikana yli 20 eri tapahtumaa eri puolilla Kaustista. Erilaisten konserttien lisäksi ohjelmassa oli paneelikeskustelu, konserttietkot, taidenäyttelyn avajaiset, pelimannijamit sekä Musiiki ry:n järjestämät Kamarimusiikkiviikon jatkot. Lisäksi Tempera-kvartetti osallistui Kaustisen seurakunnan messuun sunnuntaina.

Viikon teemasäveltäjänä oli kaustislainen säveltäjä, kamarimusiikkiviikon vuonna 1979 perustanut Pehr Henrik Nordgren. Kamarimusiikkiviikoilla on vuosien mittaan kantaesitetty yli 70 teosta. Vuonna 2023 Kaustisen kamarimusiikkiyhdistyksen aloittama jousikvartettojen tilaussävellysten sarja jatkui Kalevi Ahon ja Steingrimur Rohloffin jousikvartettojen kantaesityksillä. Näitä tilausteoksia ovat tukeneet Svenska Kulturfonden ja SKR:n Keski-Pohjanmaan rahasto.

Kamarimusiikkitalkoot, Kuva Krista Järvelä
Kamarimusiikkitalkoot, Kuva Krista Järvelä

Kaustisen kamarimusiikkiviikko huipentui maratonkonserttiin, Kamarimusiikkitalkoisiin, jossa esiintyjinä oli viikon taiteilijavieraita yhdessä paikallisten muusikoiden ja nuorten kanssa. Uutta musiikista! -sävellysprojektin kokonaisesitys oli yksi talkookonsertin kohokohtia, kun lava täyttyi Järvelän koulun oppilaista sekä Näppäreistä ja Keski-Pohjanmaan konservatorion oppilaista kootusta Pelimannitalon ryhmästä. Säveltäjä Minna Leinosen vetämä hanke toteutui SKR:n Keski- Pohjanmaan rahaston tuella.

Koulukonserttimme tavoittivat kaikki Kaustisen yli 3-vuotiaat varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja peruskoulun lapset ja nuoret. Kaikkinensa konserteissa ja muissa tapahtumissa kävi lähes 2 800 kuulijaa tai kokijaa. Hyvillä mielin kohti seuraavaa Kaustisen kamarimusiikkiviikkoa 24.1.–1.2.2025!