Konserttijatkot

Pelimannimusiikki vie mennessään Kaustisen Kamarimusiikkiviikon konserttijatkoilla

Kaustisen Kamarimusiikkiviikon neljää iltaa ryydittää pelimannimusiikki ravintola Pelimannissa. Konserttijatkoja isännöivät kokoonpanot – Tallari, Kaustisen kansanmusiikkilinja, Kaustisen Pelimanniyhdistys sekä Häävi – virittelevät tunnelman ja kutsuvat liittymään mukaan musisointiin.

Konserttijatkojen sarjan aloittaa keskiviikkona Tallari. Katri Haukilahti, Arto Järvelä, Esko Järvelä sekä Sampo Korva tarjoavat kansanmusiikkimaistiaisia eri puolilta Suomea. 

Torstaina luvassa on Kaustisen kansanmusiikkilinjan opiskelijoiden ja opettajien musisointia. Kansanmusiikkilinja on Kaustisen kansanopistolla toimiva opintolinja, jossa voi perehtyä Suomen ja lähialueiden kansanmusiikkiin yhdessä soittaen, laulaen ja tanssien. 

Perjantai-iltaa isännöi Kaustisen Pelimanniyhdistys omissa jameissaan, joissa soittimiin tartutaan suurella joukolla ja annetaan paikallisen pelimannimusiikin virrata estoitta. Mukaan pelimannipoljentoon voi hypähtää kappaleen tai vaikka koko illan ajaksi kuunnellen tai itse mukaan soittoon uskaltautuen. 

Viikon viimeiset konserttijatkot tahdittaa paikallinen pelimanniyhtye Häävi. Häävi pukee uuteen kuosiin perinteistä ja sävellettyä pelimannimusiikkia sulokkain sävelin saatellen kamarimusiikkiviikon kävijän kohti kotimatkaa.

Konserttijatkot Ravintola Pelimannissa klo 21.30 alkaen. Vapaa pääsy.

ke 29.1. Tallari

to 30.1. Kaustisen kansanmusiikkilinja

pe 31.1. Kaustisen Pelimanniyhdistyksen jamit

la 1.2. Häävi

Järjestää: Kaikenlaisen musiikin yhdistys Musiiki ry

Yhteistyössä: Kaustisen kamarimusiikkiviikko, Kaustisen kansamusiikkilinja, Kaustisen Pelimanniyhdistys ja ravintola Pelimanni