Kreeta-Maria Kentala & Tea Polso

Kreeta-Maria Kentala ja Tea Polso, kuva Krista Järvelä

Kreeta-Maria Kentala ja Tea Polso ovat muusikoita, jotka kaustislaisten pelimannisukujuuriensa ansiosta ovat pienestä pitäen päässeet kansanmusiikin vaikutuspiiriin. Pelimannisoitto on seurannut mukana läpi elämän, vaikka molemmat työskentelevät klassisen musiikin ammattilaisina.

Kreeta-Maria Kentala on opiskellut viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Edsbergs musikinstitutissa Tukholmassa sekä barokkiviulunsoittoa Hilversumin taidekorkeakoulussa. Hän toimii vapaana taiteilijana liidaten orkestereita ja esiintyen kamarimuusikkona ja solistina.

Tea Polso on valmistunut Sibelius-Akatemian vanhan musiikin ja kirkkomusiikin koulutusohjelmista. Hän on toiminut sekä kanttorina että konsertoivana muusikkona, työskennellen tätä nykyä cembalistina ja urkurina erilaisissa kokoonpanoissa.

Kentala ja Polso ovat molemmat asettuneet asumaan Pohjanmaalle, josta käsin he nykyään organisoivat vilkasta muusikonelämäänsä. Heiltä molemmilta löytyy innostusta pohjoisen Suomen musiikkielämän tukemiseen: Polso on Seinäjoen Vanhan musiikin tapahtuman taiteellinen johtaja ja Kentala on toiminut sekä Oulunsalo Soi –kamarimusiikkifestivaalin ja Kaustisen Kamarimusiikkiviikon, että vuonna 2022 ensi kertaa järjestettävän monikulttuurisen Henki kulkee -tapahtuman taiteellisena johtajana.