Onni Koivisto

Onni Koivisto, kuva: Anne Yrjänä

Onni Koivisto (s. 2003) on kokkolalainen viulunsoiton opiskelija. Onni aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana. Viulu valikoitui soittimeksi isosiskon, äidin ja isän vanavedessä. Opinnot alkoivat Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa Raila Järvelän johdolla. Tällä hetkellä Onni opiskelee neljättä vuotta Kreeta-Maria Kentalan oppilaana. Syksystä 2019 lähtien opinnot ovat jatkuneet sekä konservatorion ammatillisella perustutkintolinjalla että Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Kaija Saariketun johdolla.

Vuosien varrella Onni on soittanut mm. Viskurit-viuluyhtyeessä, konservatorion jousiorkestereissa, Kokkolan orkesterissa ja Koiviston pojat-duossa harmonikkaa soittavan veljensä Johanneksen kanssa. Duo osallistui vuonna 2017 Kroatian Pulassa järjestettävän kansainvälisen harmonikkakilpailun alle 15-vuotiaiden kamarimusiikkisarjaan sijoittuen neljänneksi. Omien konserttien lisäksi Onni on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, konservatorion Kamarijousten ja Kaustisen kamarimusiikkiviikon orkesterin solistina sekä esiintynyt mm. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla, Satahäme Soi-festivaaleilla, harmonikkatapahtumassa Ruotsin Kramforsissa ja European Youth Music-festivaalilla Hollannissa.

Onni on osallistunut Kaija Saariketun, Janne Malmivaaran ja Thomas Kempin viulukursseille, ja kesäleireillä opettajina ovat olleet Petri Aarnio, Jari Valo ja Minna Pensola.Viulunsoiton lisäksi Onnin pitkäaikaisiin harrastuksiin ovat kuuluneet tennis, rumpujensoitto ja tietokonepelit. Mainittakoon, että Onni valittiin Vuoden kokkolalaiseksi vuonna 2007 voitettuaan nelivuotiaana Afrikan Tähti-pelin maailmanmestaruuden.