Veikko Virkkala

Veikko Virkkala, kuva Erkki Virkkala

Olen Veikko Virkkala ja opiskelen viimeistä vuotta Kaustisen musiikkilukiossa. Minulla on tällä hetkellä kaksi pääinstrumenttia, jotka ovat kontrabasso ja rummut. Rumpujen soittamisesta ei kuitenkaan tässä sen enempää, koska nyt puhutaan Bassonsoitosta.

Musiikillisen urani olen aloittanut jo 3-vuotiaana, kun pääsin kokeilemaan viulunsoittoa Kaustisen Näppäreissä. Olen tosin jälkikäteen saanut kuulla, että ei se viulun soittaminen minua koskaan kiinnostanut vaan bassoa sitä piti saada soittaa vaikkakin sitten vain lattialla istuskellen ja viulua näpsytellen.

Viulusta en kuitenkaan suoraan siirtynyt basson varteen, vaan aloitin sellonsoiton Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa. Muutama vuosi meni niissä hommissa, kunnes koitti se hetki, kun sain kuulla, että Kaustisen näppäriryhmässä tarvittiin basistia, ja siitä se sitten pikkuhiljaa lähti. Tuolloin taisin olla alakoulun kolmannella luokalla, ja tällä hetkellä olen täysiverinen basisti. Bassotunneilla käyn Kokkolassa ja opettajani on Oskari Hannula.

Musiikin suhteen olen sangen kaikkiruokainen ja tykkään soittaa monenlaista. Tällä hetkellä soitan monipuolisesti kaikkia tyylilajeja klassisesta poppiin.