Otto Kentala

Otto Kentala: kuva Enni Myllys

Otto Kentala (s. 1996) aloitti musiikkiopintonsa 8-vuotiaana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Hannu Annalan johdolla. Tällä hetkellä hän viimeistelee musiikin maisterin tutkintoaan Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajinaan ovat olleet Otto Tolonen, Ismo Eskelinen, Jukka Savijoki ja Andrzej Wilkus. Opintojen aikana hän on osallistunut myös kansainvälisesti merkittävien kitaristien mestarikursseille.

Kentala on soittanut erilaisissa yhtyeissä ja kamarimusiikkikokoonpanoissa kuten NYKY Ensemble, Taurus Quartet (BE) ja Ensemble Nylandia. Hän on esiintynyt mm. Oulunsalo Soi -kamarimusiikkijuhlilla, Iittalan musiikkijuhlilla, MuTeFest- ja Musica Nova -festivaaleilla sekä useissa Kansallisoopperan teoksissa ympäri Suomea. Vuonna 2018 Kentala voitti Tampereen kansainvälisen kitarakilpailun toisen sijan ja yleisön suosikki -äänestyksen. Syyskyyssa 2021 hänet valittiin myös Petrerin kansainvälisen kitarakilpailun finaaliin sen 20-vuotisen historian toisena suomalaiskitaristina.

Keskeisten kitarateosten lisäksi Kentalan ohjelmisto sisältää myös omia sovituksia sekä vähemmän soitettuja helmiä. Kentala on tehnyt Suomen ensiesityksiä useista kitarakappaleista ja kantaesittänyt uutta musiikkia mm. kitaralle ja elektroniikalle.

Kentala on aina ollut kiinnostunut erilaisista musiikkityyleistä ja on opinnoissaan kerryttänyt kokemusta niin kansanmusiikin kuin rytmimusiikin parissa. Hän soittaa myös sähkökitaraa kaustislaisessa lastenmusiikkiyhtye Esmeraldassa. Muusikkona Kentala toivoo voivansa toimia mahdollisimman monipuolisesti.