OHJELMA

 45. Kaustisen kamarimusiikkiviikko 27.1.–4.2.2023

Suurkiitokset kaikille tammi-helmikuun vaihteessa toteutuneesta upeasta, monipuolisesta kamarimusiikkiviikosta: konserteissa esiintyneille muusikoille ja kuvataiteilijoille huikeista elämyksistä, Tiilalle ohjelmansuunnittelusta, talkoolaisille aherruksista eri tehtävissään ja yhteistyöstä tukijoillemme sekä Annalle, tuottajista parhaimmalle! Ennen kaikkea kiitos ihana, uskollinen yleisömme ja tervetuloa jälleen 19.–27.1. 2024!

Ensi vuoden Kamarimusiikkiviikko järjestetään totuttua aiemmin 19.–27.1. 2024.

Aloituspäivänä pidettävä juhlakonsertti kunnioittaa tapahtuman perustajan, Pehr Henrik Nordgrenin (1944–2008) 80-vuotissyntymäpäivää. Koko viikon ohjelma julkistetaan lokakuun lopussa, Kaustisen taiteen päivän tapahtumassa.

Kamarimusiikkiviikon v. 2024 ohjelma julkistetaan Kaustisella 27.10.2023 klo 12.00, Pesolan kahvilassa.

Tiila Kangas, kuva Susanna Salokannel

Taiteellisen johtajan tervehdys

On pimeää ja kylmää. On sohva ja Spotify. Maailma on sekaisin. Miksi siis lähteä konserttiin?

Vaikkapa uteliaisuudesta tai hetken mielijohteesta? Tai tavan vuoksi! Tuttuja tapaamaan? Tai koska konsertti on ainutkertainen tapahtuma, keidas, jossa puhelin ei (toivottavasti) piippaile ja uutisista ja kaamoksesta voi pitää tauon. Oma mieli saa keskittyä tai harhailla. Musiikki hoitaa, haastaa ja huvittaa; se avartaa, askarruttaa ja antaa. Sitä ei tarvitse lähestyä ymmärtämisestä käsin, koska jos sen voisi verbaalisesti kuvaillen ”ymmärtää”, sitä ei olisi. PH Nordgrenin sanoin: ”Mutta enhän minä itsekään ymmärrä musiikkiani!”

Tämän vuoden ohjelmasta voi valikoida mieleisensä paketin mm. barokkimusiikin, jousikvartettojen, kuvataiteen, jazzin, liedin ja uusimman musiikin joukosta. Voi tutustua avainviuluun, käyrätorveen ja nokkahuiluun, ja aloittaa sukelluksen Pehr Henrik Nordgrenin jousikvartettojen maailmaan: useamman vuoden mittaisen kvartettosarjan aloittaa puhutteleva 4. jousikvartetto Motiv-kvartetin tulkitsemana. K-P:n Kamariorkesteri, musiikkilukiolaiset ja talkoolaiset huolehtivat jatkuvuudesta, ja perinteitä kunnioittaen kuullaan kahden upouuden teoksen kantaesitykset. Eikä unohdeta väliaikakaffien merkitystä!

Tervetuloa virkistymään taiteen äärelle, niin vanhat tutut kuin uudet kuulijat!

– Tiila Kangas

OHJELMA 2024

Kamarimusiikkiviikon v. 2024 ohjelma julkistetaan Kaustisella 27.10.2023 klo 12.00, Pesolan kahvilassa.